Ljekobilje: Bajin čaj od rujevine

Ibrahim Kozarević je poznat kao veliki aktivista u Mjesnoj zajednici Zelenika.Od nedavno svoj krug interesovanja proširio je na prikupljanje rujevina, od koje se pravi ljekoviti čaj.

Rujevina je posebna vrsta drveta koja uspijeva na visinama iznad hiljadu metara, pa je u potrazi za ovim lijekom krenuo na područje susjedne općine Šekovići.

Rujevinu nudi svim osobama koje imaju zdravstvenih problema, o čemu kaže:

“Čaj od rujevine je bogat taninom i zato se koristi kod krvarenja, hemeroida, dijareje, kolitisa, paradontoze, zubobolje, angine… Zbog tanina je pogodan kao čaj protiv proliva. Upotrebljava se kod dizenterije, gubitka kose i znojenja nogu. Dobar je za vaginalno ispiranje, a liječi i kiselinu u stomaku.U narodu je manje poznata činjenica da su mnogi izliječili rak u odmakloj fazi te bolesti i tumore prostate. Rujevina je daleko najbolji lijek za prostatu, bolesti mjehura, bubrega i bakterija u urinarnom traktu”, kaže nam Ibrahim.

Zbog tih svojstava vrijedni Ibrahim Baja Kozarević nudi svima koji osjećaju potrebu za rujevinom po cijeni od 5 KM kilogram, uz upute o pripremi čaja, takođe uz besplatnu dostavu za Živinice./Š.G./

Kontakt telefon za nabavku rujevine:O62 190- 460