Druga OŠ: Mirovina nastavnika Rasima Muratovića

Među prosvjetnim radnicima naše općine poznato ime je nastavnika Rasima Muratovića. Ovaj uspješan nastavnik započeo je radnu karijeru prosvjetnog radnika 1976.godine u selu Brnjic kraj Kaknja, a nedavno je ispraćen u zasluženu mirovinu.

“Nije mi bilo teško početi iz jedne lijepe seoske sredine, jer i sam potičem iz Bašigovaca, tako da sam se već na startu svog poziva, koji sam neobično volio, uspješno uklopio”, priča nam neumorni Rasim.

Osim pomenutog mjesta tokom dugih 40 godina rada još je bio u Osmacima i Maslama kraj Kalesije, u Lipnici i Selu Gračanica, gdje je jedno vrijeme bio direktor škole, kada prelazi u Drugu osnovnu školu Živinice 1994.godine, gdje navršava četiri decenije svog rada i odlazi u penziju.

Rasim Muratović je predavao fiziku i matematiku, a zahvaljujući uspješnom radu biran je u razne organe upravljanja, da bi dobar dio obnašao funkciju pomoćnika direktora, direktora ili pedagoga u Drugoj osnovnoj školi.

“Volio sam taj svoj posao i zato mi nije bilo teško raditi, pa i onda kada su uslovi za rad bili veoma teški.Sretan sam i zbog uspjeha koje sam postigao, a najveća mi je radost kada vidim kako su moji nekadašnji učenici sada uspješni ljudi, gotovo na svim pozicijama, među kojima je dobar dio mojih kolega, te univerzitetskih profesora.Isto tako mi je drago što je moj rad prepoznat kao veoma uspješan, pa su mi često povjeravane najodgovornije funkcije, koje sam isto tako predano obnašao i pomagao kolegama u svakodnevnim radnim obavezama”, rekao nam je penzionisani nastavnik fizike i matematike Rasim Muratović.

Predsjednik Sindikalne organizacije Druge osnovne škole Mensur Glavić biranim riječima je povodom Dana škole,maja ove godine, oprostio se ispred kolektiva od ovog uzornog prosvjetara, uručio mu je poklon za dugogodišnji rad i uspješno vođenje ove odgojno obrazovne ustanove. Bivši direktor i prosvjetar Rasim Muratović rado navrati među kolege u Drugu OŠ, a često ga viđamo kako za ručicu vodi ili vraća iz ove škole svoje unuče, vjerujući da bi baš ono moglo nastaviti njegovim uspješnim prosvjetarskim aktivnostima./Š.Gadžo/

Na slici: Sa Rasimovog ispraćaja u mirovinu