Nogomet:Igračice Emine rado posjećuju Živinice

Utakmice Premijer lige BiH za žene privlače sve više pažnju ljubitelja nogometa.Danas smo upoznali nogometašice mostarske Emine, koje od 15 sati igraju prvenstveni meč u Brčkom.Međutim, naporavile su pauzu u Živinicama i prošetale se Gradskim bulevarom.

“Uvijek kada se ukaže prilika svratimo u Živinice na ručak, pa je tako bilo i danas.Nakon šetnje Gradskim bulevarom svratile smo na roštilj i tu nam uvijek bude lijepo”, kaže nam Veronika Terzić.

O očekivanjim u Brčkom Dragica Denda kaže:

“Sigurno ćemo pobijediti Lokomotivu i vraćamo se kući s punim plijenom, pošto smo veliki favoriti.Mi smo na drugom mjestu tabele, odamh iza ŽFK Sarajevo”.

Maja Hrelja igra u odbrani, ali često postiže i golove:

“Lijepo nam je u Živinicama.Sprijateljili smo se sa igračicama Fortune, koje takođe dobro igraju i nalaze se na 4.mjestu tabele.Priznajem da je u Živinicama odlično, ali nigdje nije kao u našem Mostaru.To nam mnogi kažu i mi to rado prihvatamo”.

Na kraju su nogometašice Emine zaželjele slikati se na Gradskom bulevaru, pa smo tu saznali da je ekipa dobila ime po poznatoj pjesmi Alekse Šantića- Emina, djevojka koju je nekada puno volio, Eminu Sefić Koluder, koja je umrla 1961.godine i koja je postala jedan od biljega grada kraj Neretve, čije ime s ponosom nosi istoimeni ženski klub./Š.G./