Petrovice:Uspio prvi Uskršnji turnir

Sinoć je održan 1.turnir u tucanju jaja povodom blagdana Uskrsa i to u Petrovicama, na sportsko rekreativnom centru Mije Filipovića.

Među 22 takmičara pobijedio je mlađani Bebe, a kako mu je to pošlo za rukom objašnjava Mijo Filipović-glavni”krivac”za održavanje ovog, ali i ljetnih turnira u malom nogometu:

“Zahvaljujući jajima iz strikine bašče, a koji opet tvrdi da je ta šampionska koka pojela 6 m3 šljunka i 3 m3 savskog pijeska.Za taktiku je bio zadužen, inače poznati tucadžija iz Njemačke i šampion dijaspore, njegov tata poznatiji kao Pićo.Proslava Uskrsa je protekla u izvanrednoj atmosferi uz nazočnost osoblja iz nekoliko sela, pa čak i iz sela Siočići ,Baričkog gaja, koji su došli da promatraju nešto neviđeno na našim prostorima.
Najmladji učesnici su bili Viktorija i Seba, koji su dobili posebne nagrade za učešće”, kaže organizator Mijo Filipović.

Uz bogatu trpezu i pjesmu u izvedbi lokalnih izvođaca izvorne muzike Marka,Radana i Bože pjevalo se u uzivalo u blagodetima najvećeg katoličkog praznika Uskrsa.Slijede nove akcije u režiji Udruženja S.C.O.T.(Sport,cultura,običaji,tradicija)