Primjeri:Dževadove nagrade i medalje

Nakon što je uspješno završio osnovnu školu Dževad Zejćirović se upisao u živiničku Gimnaziju i tokom svog četverogodišnjeg školovanja u ovoj prestižnoj odgojno obrazovnoj ustanovi uspio je peticama završiti svoje dosadašnje školovanje.

Tokom gimnazijskih dana Dževad je bio veoma aktivan na svim poljima, kako u školskim sekcijama, tako i drugim slobodnim aktivnostima.Veoma uspješan je bio na takmičenjima iz pojedinih nastavnih predmeta o čemu kaže:

“Moji najveći uspjesi su na polju matematike i fizike, tako da sam u drugom razredu Gimnazije osvojio 2. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz matematike i plasirao se na Federalno takmičenje.U trećem razredu sam osvojio 3. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz fizike i plasirao sam se takođe na Federalno takmičenje.I ove godine sam imao puno uspjeha osvojivši 2. mjesto na Kantonalnom takmičenju iz fizike, što mi je omogućilo da se još jednom plasiram na Federalno takmičenje.Pozvan sam da naredne subote učestvujem na državnom prvenstvu BiH iz fizike, što me je mnogo obradovalo”.

Na održanom Kantonalnom takmičenju iz fizike mentorka Dževadu Zejćiroviću bila je profesorica Muljka Hamzagić, koja je puna hvale za ovog darovitog učenika:

“Dževad je veoma nadaren i talentovan učenik, koji s lakoćom usvaja nova gradiva,što je on uvijek pokazivao na takmičenjima.Tako je nedavno na takmičenju osvojio drugo mjesto u oblasti elektromagnetizma, oscilacije i talasi, tako da će učestvovati na državnom takmičenju, gdje mu želim puno uspjeha”.

Ovaj talentovani učenik se u slobodno vrijeme bavi muzikom i član je školskog benda, koji je osnovala njegova generacija:

“Član sam školskog benda od osnivanja, kao gitarista.Nastupali smo na raznim svečanostima u našem grada i našoj skoli.Već dvije godine sam član KUD Živinice baveći se na taj način promovisanjem kulture.Takođe sam aktivan i na podrucju sporta, član sam odbojkaške sekcije i bili smo uspješni na Kantonalnom takmičenju”.

I na kraju poželimo našem Dževadu da nas dostojno predstavlja na državnom prvenstvu, u što ne sumnjamo, a takođe želimo mu puno usjeha na narednom školovanju na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, što je odavno njegova velika želja./Š.G./