Primjeri:Zdenkove nagrade i priznanja

Naš sugrađanin Zdenko Rabić odavno je u mirovini, pa tokom susreta sa bivšim kolegama, komšijama i prijateljima rado razmjeni sjećanja iz radno aktivnih vremena.

A ima se Zdenko čega i sjećati, pošto je na svim poljima bio zapažen i nagrađivan.

“Radio sam u RMU Đurđevik, na održavanju strojeva, bio sam jedno vrijeme u radnoj jedinici Separacija.Više puta bio sam nagrađivan kao vrijedan i stručan radnik na održavanju strojeva.Radnici, kolege na poslu, su me cijenili pa sam bio i predsjednik sindikalne organizacije našeg rudnika”, prisjeća se Zdenko Rabić.

Osim na poslu, Zdenko je bio zapažen u raznim društvenim i sportskim organizacijama.Posebno se sjeća učešća na Omladinskoj radnoj akciji na autoputu Niš-Paraćin, gdje je proglašen udarnikom.Posebno aktivan bio je u Kuglaškom klubu Rudar, gdje je jedno vrijeme bio i trener, te je svoje bogato iskustvo i znanje iz ovog sporta prenosio na mlađe generacije.U mlađim godinama igrao je za juniore i seniore Slavena.

“Jedan mandat bio sam predsjednik SOFK-e(Savez organizacija fizičke kulture općine Živinice).I danas volim sport i rado sam posjećivao nogometne utakmice, a posebno igre RK Konjuh, koji je naš najuspješniji sportski kolektiv.Svi očekujemo dane kada ćemo ponovo moći gledati utakmice i navijati za naše sportiste”, kaže nam Zdenko Rabić.

Nadati se da ćemo konačno pobijediti koronu i da će publika ponovo na stadione, kako bi bodrili svoje sportiste.Za Zdenka Rabića, penzionera i ljubitelja sporta, najvažniji su sportski događaji naših ekipe, a utakmice nije propuštao!/Š.G./