Prva OŠ: Djed Mraz krenuo među mališane

Mada je ostalo još 17 dana do čekanja “najluđe noći” jedan Djed Mraz već je viđen u Živinicama i to među učenicima u Proj osnovnoj školi.

Bili su iznenađeni kada su u hodniku vidjeli najpopularnijeg djeda sa paketićima, koji je s prvim snijegom obradovao učenike.

Uz pomoć učitelja ubrzo je napravljen raspored, te se pristupilo podjeli paketića. Svi su htjeli imati uspomenu na ovaj lijep dan, pa su zamolili Djeda Mraza da se slikaju, što je on rado prihvatio.

Tako će već od danas na društvenim mrežama biti živiničkih mališna uslikanih sa Djeda Mrazom.”Važno je da smo mi prvi”, poručuju sretni dobitnici paketića!

Novce za kupovinu paketića organizovala je naša sugrađanka Elvira Klopić, koja nam je o tome kazala:

“Ovo je treća godina od kako ja organizujem akciju prikupljanja Novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu djecu.Spisak se radio po razredima, a ove godine sam obuhvatila 3 područne škole: Prva osnovna škola Živinice, Druga osnovna škola Živinice i Osnovna škola Višća.

Ove godine je prikupljeno 56 paketića, tako da je iz Prve OŠ paketiće dobilo 40 učenika,iz Druge OŠ 12 i Osnovna škole Višća 4 učenika.

Zahvaljujem se, prije svega, Prvoj osnovnoj školi na čelu sa direktorom Omerom Ramićem, uciteljima i nastavnicima.Neizostavno je svakako nas anonimni Djed Mraz.Zahvaljujem mu se za drugu godinu saradnje.

Hvala svim humanistima iz Holandije i Kaira za donaciju 20 paketića, te građanima opštine Živinice.

U znak uspješne saradnje i pomoći mališanima u ove pred novogodišnje dane Prve OŠ nagradila je sugrađanku Elviru Klopić ZAHVALNICOM./Š.G./