Prva OŠ: Nagrade i priznanja najboljim i najupsješnijim

Teško je nabrojati sve uspjehe učenika Prve osnovne škole koje su postigli u tekućoj školskoj godini, ali nastojimo istaći sve ono što je bilo pozitivno i donijelo velike rezultate pojedincima u školi u cjelini.

Objavljujemo imena nagrađenih učenika tokom školovanja, kao i uspjehe sa raznih takmičenja, nagrade prosvjetarima i odavanje priznanja onima koji su pomagali i bili dobri saradnici ovoj školi u ostvarivanju njenih odgojno obrazovnih zadtaka.

Na svečanosti povodom Dana škole najboljim učenicima pojedinih razreda dodjeljena su priznanja i pohvale.Najbolja učenica odjeljenja prvog razreda je Amila Hajrdarević, drugog Mirza Hajdarbegović, tećeg Džana Tulumović, četvrtog Aida Čerkezović, petog Emin Tulumović, šestog Lejla Beširović, sedmog Benjamin Numanović, osmog Dževad Zejćirović i devetog Sumeja Muhamedbegović, te još pohvala za Nadinu Mujagić, učenicu VI razreda Osnovne muzičke škole, odsjek za klarinet nastavnika Nedima Hrnjića.Učenik generacije postao je Tarik Čerkezović.

Prije devet godina, kada su prvi put sjeli u školske klupe, sanjali su o peticama. Ovo je bio san koji se njihovim trudom i radom i ostvario .Oni su učenici koji su proteklih devet godina imali prosjek 5,0 i primjerno vladanje.To su:DEMIRI BENJAMIN i ĐENADIĆ NADIR-razrednik nastavnik Strašević Nedim.

ČERKEZOVIĆ TARIK, GOLETIĆ BENJAMIN, HAMZIĆ ALEN, MUHMEDBEGOVIĆ SUMEJA, SELIMOVIĆ LAMIJA, SULJIĆ EDIN-razrednica nastavnica Kupusović Dragana.

IBRAHIMBEGOVIĆ ARMIN, KULJANINOVIĆ FARIK-razrednica nastavnica Huremović Admira.

BRČANINOVIĆ ASJA, KIČIČ DŽANA, KARIĆ NEDŽMIJA-razrednik nastavnik Kurtić Rešid.

Jedan od njih se posebno istakao u učenju, vladanju, vannastvnim aktivnostima i rezultatima sa takmičenja. Predan radu, voli matematiku i fiziku, bavi se sportom , svira harmoniku, druželjubiv i susretljiv .Možemo kazati da je, zaista i zaslužio titulu učenika generacije .On je učenik IX B ; Tarik Čerkezović , učenik generacije za školsku 2018/19. godinu-razrednica nastavnica Kupusović Dragana.

Učenicima koji su ove školske godine promovisali Prvu OŠ, postigli izuzetne rezultate ,nastavnicima , njihovim mentorima ,pripadaju pohvale i priznanja .

ENGLESKI JEZIK-Redžić Mersiha ,prvo mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje,Daris Goletić, drugo mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje, Matea Divjak ,treće mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje-MENTOR: nastavnica Aljić Edina.

Denis Salibašić ,prvo mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje
Indira Halilović ,treće mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje
MENTOR: nastavnica Hasanagić Elvira.
Hodžić Edin I mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje
MENTOR: nastavnica Huremović Admira.

NJEMAČKI JEZIK-Hamzić Medina ,treće mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje, Robert Tadić,peto mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje-mentor: nastavnik Strašević Nedim.

MATEMATIKA-Čerkezovic Tarik, prvo općinsko i plasman na kantonalno takmičenje,
Zoletic Esmir ,prvo mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje
MENTOR: nastavnik Kurtić Rešid.

Hasic Meliha,četvrto mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje,
Suljic Dino , peto mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje -MENTOR: nastavnica Šehović Edina.
Numanović Muhamed ,četvrto mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje,
Srabović Vedad , četvrto mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje-MENTOR: nastavnik Avdić Nermin.Ibralić Sumeja ,drugo mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje,
Beširević Lejla ,treće mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje,
Agić Esma,četvrto mjesto općinsko takmičenje i plasman na kantonalno takmičenje-MENTOR: nastavnik Avdić Nermin.

TJELESNI ODGOJ-KOŠARKA ZA DJEČAKE , prvo mjesto na općinskom i drugo mjesto na kantonalnom takmičenju.Našu školu su predstavljali :Kamberović Nedim, Đulović Esnaf, Opalić Safet, Salihodžic Tarik, Hamzić Alen, Selimović Kemal, Ćasurović Meho, Smajlović Ismail, Čamdžić Harun, Mujanović Mirza,Šarić Kenan i Šarić Eldar.Kapiten ekipe : Kamberović Nedim.

KOŠARKA ZA DJEVOJČICE, prvo mjesto na općinskom i četvrto mjesto na kantonalnom takmičenju.U našoj ekipi su igrale: Nurkić Džemila, Trumić Dalila, Muhamedbegović Sumeja, Vejzović Ajna, Sinanović Dalila, Fajić Azra, Husejnović Mirha, Dedić Amina, Dedić Mediha, Habibovic Mediha, Aljić Kemija i Kurtić Dženana. Kapiten ekipe: Nurkić Džemila-MENTOR:nastavnik Klopić Emir.

ODBOJKA-DJEVOJČICE, prvo mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje
Igrale su učenice:Fočic Edina , Omerefendić Ema, Halilbašić Berina, Dedic Mediha, Delić Nejra, Habadžić Nejla, Trumić Dalila, Habibović Amila, Ahmetović Amna i Sinanović Amila.Kapiten ekipe: Fočić Edina.

DJEČACI, prvo mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje.
Igrali su : Zoletić Ervin, Pudilović Tarik, Tadić David, Hadžiavdić Kenan, Mujanović Mirza, Ramić Almir, Šabanovic Emir,Kamberović Nedim, Jovanović Dejan i Mumić Sead . Kapiten ekipe: Jovanović Dejan-MENTOR: nastavnica Nukić Razija.

ATLETIKA-Hasić Meliha, skok u dalj prvo mjesto,Muhamedbegović Sumeja, trčanje na 600 metara drugo mjesto,Štafeta 4×100 metara djevojčice treće mjesto, a trčale su :Fočić Edina, Muradbegović Medina,Omerefendić Ema i Halibašić Berina
Pudilović Tarik, treće mjesto u trci na 60 metera-Mentor: nastavnica Nukić Razija.

HISTORIJA-Nerma Đug ,drugo mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje,Sarajlic Adna ,četvrto mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenjeMENTOR: nastavnica Trumić Hanifa.

GEOGRAFIJA-Džindić Kenan, drugo mjesto općinsko i prvo mjesto na kantonalnom takmičenju,Srabović Vedad , treće mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje-MENTOR: nastavnica Kupusović Dragana.

FIZIKA-Zejćirović Dževad, drugo mjesto općinsko ,četvrto na kantonalnom takmičenju i plasman na federalno takmičenje,Halilčević Faris , četvrto mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje -MENTOR:nastavnica Džinić Mina,Čerkezović Tarik ,prvo mjesto na kantonalnom takmičenju i plasman na federalno takmičenje -MENTOR: nastavnica Hadžić Zarfija.

SMOTRA TEHNIČKOG STVARALAŠTVA-Revitalizacija (od starog novo) Suljic Edin ,prvo mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje.

Niskogradnja -Ljuljanaj Asja ,drugo mjesto na općinskom i kantonalnom takmičenju , plasman na državno takmičenje.

Viskogradnja -Hasic Meliha, drugo mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje.

Elektronika i elektrotehnika -Čerkezović Tarik prvo mjesto na općinskom i kantonalnom takmičenju i plasman na državno takmičenje.

Klub mladih tehničara-Goletic Benjamin , prvo mjesto na općinskom i kantonalnom takmičenju, plasman na državno takmičenje.

Radioorijentacija-Jusufovic Amar, prvo mjesto na općinskom ,treće mjesto na kantonalnom takmičenju i plasman na državno takmičenje,Salkanovic Amila, prvo mjesto na općinskom ,treće mjesto na kantonalnom
takmičenju i plasman na državno takmičenje.Raketoplan- Salibasic Denis II mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje.RC automodel-Selimovic Bakir ,drugo mjesto općinsko, četvrto mjesto na kantonalnom takmičenju i plasman na državno takmičenje.Robot-Halilovic Indira , drugo mjesto na općinskom i kantonalnom takmičenju i plasman na državno takmičenje.Navođeni robot-Smajlovic Tarik, drugo mjesto na općinskom, peto mjesto na kantonalnom takmičenju.Baloni-Hrustemovic Edin, treće mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje.

Arhitektura budućnosti-Kamenjakovic Amila, treće mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje.Aviomodel-sobni -Ahmetbegovic Nejra, treće mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje.

Izložba radova za IX (deveti) razred -Ema Nikolic, treće mjesto općinsko i plasman na kantonalno takmičenje.Izložba radova iz nastave za V razred
Musić Emrah ,prvo mjesto na općinskom ,treće na kantonalnom takmičenju i plasman na državno takmičenje.

Brodo modeli -Goletic Daris ,drugo mjesto na općinskom, treće na kantonalnom takmičenju i plasman na državno takmičenje. Elektronika i telekomunikacije
Kurtić Dženana ,učešće na općinskom , treće mjesto na kantonalnom i plasman na državno takmičenje-Mentori učenicima iz informatike i tehničkog stvaralaštva su nastavnici: Kozarević Edina, Andelić Asif, Subašić Sabahudin i Tomičić Tomislav.

SAOBRAĆAJNA SEKCIJA-Tulumović Emin , prvo mjesto općinsko takmičenje-MENTOR: nastavnica Banović Kristina.

Pohvale i priznanja učenicima i nastavnicima za uspjehe literarne sekcije dodjeljene su članovima koji su pisali i učestvovali na 85 konkursa i osvojili nagrade:Ahmed Halilbašic , 37 nagrade od kojih je 18 prvih , 11 drugih i 8 trećih,Haris Halilbašić , 25 nagrada -Indira Halilović , 3 nagrade -Muhamed Duraković 3 nagrade -Amra Mušić, 1 nagradu – Esmir Zoletić, 1 nagradu-mentor nastavnica Ferhatbegović Marica.

ISLAMSKA VJERONAUKA-Muhamedbegović Sumeja , drugo mjesto općinsko i plasman na regionalno takmičenje-MENTOR: nastavnica Nurkić Senada.
Halilčević Faris, treće mjesto općinsko i plasman na regionalno takmičenje-MENTOR: nastavnik Halilčević Mersudin.

Poklon knjigu za najviše pročitanih naslova iz školske biblioteke su dobili dobiti Duraković Ema IV d,Halilović Indira VIIIc.

Učenici Muzičke škole su se sa federalnih i internacionalnih takmičenja vratili okićeni nagradama ,a u školskoj 2018/19. godini istakli su se učenici:

Amar Demiri , David Kojić , Ajdin Muminović, Tarik Brčaninović
11 prvih, 5 drugih i 1 treća nagrada-Odsjek harmonika, klasa nastavnice Sabine Muminović.

-Azur Halilović, Ajdin Okić, Eman Duraković i Ensar Đulović
16 prvih nagrada, tri druge, od toga 7 laureata-Odsjek harmonika ,klasa nastavnika Muminović Harisa.

-Lamija Šabanović, Adin Begić, Matea Divjak, Karić Sara,Džana Paprikić  i Lamija Selić-
16 prvih nagrada, 4 treće nagrade i 2 druge, a od toga 6 Laureata.
Odsjek klavir , klasa nastavnice Tadić Monike.

Melisa Balkić, Nadina Mujagić, Benjamin Demiri i Tarik Šehić-dvije prve i dvije treće nagrade-Odsjek za klarinet , klasa nastavnika Hrnjić Nedima.

Aljić Daris i Goletić Harun-dvije prve i jedna treća nagrada-Odsjek gitara, klasa nastavnika Kuljanin Muhameda.

Smajić Emina i Sarajlić Adna-Solfeđo ,nastavnica Zukić Vildana.

Salibašić Amna, Hajdarbegović Lejla , Kikić Ajla i Salihodzić Faruk
Solfeđo ,nastavnik Muminović Elvedin .

Za 30 godina neprekidnog rada priznanje su primili nastavnice Prtljagović Ferzeta i Ferhatbegović Marica, a priznanje za 20 godina neprekidnog rada nagradu je dobio nastavnik Emir Klopić.

Za izuzetan doprinos u unapređenju rada škole u školskoj 2018/19. godini pohvaljuju se :Kurtić Jasmina,Šišić Muhidin, Imamović Mirela, Salibašić Brankica, Abadžić Mirzeta, Kijametović Meliha,Đug Eldina,Hajdarević Spahić Elzina,Selimović Sanela,Zukanović Hatidža, Gavranović Zuhra, Dedić Nermina i Kadrić Ziba.

Za doprinos u realizaciji programskih zadataka škole zahvalnice su dodjeljene gradonačelniku dr. Samiru Kamenjakoviću,BKC –a Živinice,MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE Živinice, POLICIJSKA UPRAVA Živinice, TELEVIZIJA Živinice,KUD Živinice,VIJEĆE RODITELJA ŠKOLE, CRVENI KRIŽ Živinice,ALGORITAM Živinice,MEPAS doo,ŠABANOVIĆ ZINETA,OPTIKA HUSEJNOVIĆ,ELKETOURS Lukavac,TRANS TURIST Tuzla,TURBO START ŽIVINICE,HRASTIK doo,RH SALONI Živinice,ŠEFIK GADŽO,UDRUŽENJE ZLATNA DOB Živinice,ELVIRA KLOPIĆ,RK KONJUHOK i ŽOK STARS./Tim za medije/