Rasim Bojić 40 godina rada bez bolovanja

Među rijetkima koji su na radu proveli punih 40 godina, a da za taj dugi period nisu imali niti dana bolovanja je Rasim Bojić iz Zelenike. Svoj radni vijek počeo je u Tehnogradu, a završio u slovenačkoj firmi Vegrad iz Velenja.

U čemu je tajna zdravog življenja i rada?- Rasim kaže da nema nekog posebnog recepta:

“Ako je recept da sam živio urednim ili sređenim životom onda je to tako. Proveo sam na radu i više od 40 godina, tačnije još 9 mjeseci i uvijek zdrav i raspoložen za rad u građevini. Prva radna iskustva stekao sam u Tehnogradu, gdje smo radili mnoge značajne objekte, među kojima i V fazu Termoelektrane Tuzla. Poslije sam nastavio veći dio rada u Vegradu, koja je većinom imala poslove u Njemačkoj”.

Rasim još navodi da je u Njemačkoj bio učesnik u izgradnji mnogih velikih stambeno poslovnih objekata, pa i onih najvećih:

“Bilo mi je zadovoljstvo u radu, kada krenete sa livade, a poslije iznikne velelijepan objekat industrijske namjene ili neboder, pa ti na kraju bude zadovoljstvo što si bio jedan od učesnika tako zadivljujućih visokogradnji.Posebno bih istakao toranj u Frankfurtu, visok 257 metara, sa 64 kata, a gradili smo ga bezmalo prije 30 godina”.

Ima Rasim Bojić mnogo čime da se pohvali, sudionik je i graditelj mnogih važnih obejekata, ali veli da mu je najdraži uspjeh sinova, koji su završili fakultete, zaposlili se i nastavili uspješan put, koji im je trasirao otac i graditelj Rasim Bojić./Š.G./