Rekonektivnim iscjeljenjem do čovjekove ravnoteže

O tome kako ponovo dostići ravnotežu ličnosti kada nam dođe do određenih poremećaja u duhovnom, mentalnom stanju kao i fizičkom. Nekoliko desetljeća unazad počela se primjenjivati Rekonektivno Iscjeljivanje “The Reconnection Healing” .

Od Samida Straševića saznajemo mnoge pojedinosti u vezi sa nekim metodama za oporavak dovođenje u balans našega bića. O ovim temama više na prezentaciji u gradu Živinice. Strašević je član Instituta za rekonektivno iscjeljenje izri.eu te član Reconnection Verband.de U Njemačkoj, još je član Reconnection Academy International kao mentor za rekonektivno iscjeljenje sa sjedištem u Švicarskoj. “Poznato je od davnina da čovjeka muče razne tegobe, ali svi nismo u mogućnosti da se sami odupremo raznim problemima i onim što nas tišti, što često dovodi do tjlesnog, duhovnog ili pak mentalnog nivoa. Dakle, Rekonekcija je vraćanje organizma u prirodno stanje ravnoteže, do čega se dolazi aktiviranjem novih i postojećih energetskih linija tijela i njihovo povezivanje s linijama zemlje i kosmosa”, kaže nam Samid Strašević, porjeklom iz Priluka,Lukavca ali odavno nastanjen u Njemačkoj.

To je, dakle, sveobuhvatan proces ponovnog povezivanja sa univerzumom, koji omogučava iscjeljenje i liječenje raznih bolesnih stanja.Povezuje nas na stanje kakvi smo bili prije kao potpuniji ljudi.Ovaj vid iscjeljivanja “pronašao” je avgusta 1993. godine koji je tada bio poznat kao kiropraktičar DR. Erica Pearla. Istraživači vjeruju da je to sada prvi put dostupno na našem planetu. Dosta naučnih radova je objavljeno u knjizi To je proces koji kreće s namjerom da se nekoga iscjeljuje i to je sve. Samim tim pokreću se frekvencije i proces počinje. Tim se iscjeljivanjem postiže balans na duhovnom, mentalnom, emocionalnom i fizičkom nivou. U svijetu postoji više asocijacija koje se bave pomoći ljudima kada zapadaju u očaj iz kojeg ne vide izlaza, ali tu su stručnjaci koji svojim metodama pomažu povartak u stanje ravnoteže na svim nivoima postojanja ličnosti.

O mogućnostima organizovanja takvog jednog kontakta s javnošću u Živinicama, Strašević kaže: “Našim sugrađanima ovdje u Živinicama planiramo tokom mjeseca Jula ove godine organizovati prezentaciju i upoznati ih sa frekvencijama Rekonektivnog iscjeljivanja te aktivnostima i mogućnostima. Te kako pomoći sebi,a i drugima tj. ponovo se prisjetiti tog osjećaja “biti povezan sa poljem frekvencija,svjetlosti,energije i informacija. Želja moja i mojih kolega iz gore navedenih udruženja kao i Akademije da budemo zainteresovanima na usluzi i pomognemo u daljnjoj suradnji i edukaciji. Rekonektivno Iscjeljivanje možemo raditi u direktnom radu ili na daljinu.To nije tehnika, niti nam trebaju ikakva pomagala u radu.Može svako naučiti. Pored potencijala iscjeljivanja Rekonektivne frekvencije se koriste u tehnici “Osobna/Lična Rekonekcija”,koja se izvodi isključivo u prisutnosti, i potrebno je da se završi u toku od dva dana za redom. Tada se “probude” tačke, meridijani i linije na našem tijelu na koje smo iz određenih razloga zaboravili. O benefitima Osobne Rekonekcije više na prezentaciji ili direktno na upit uopće na temu Rekonektivnog iscjeljivanja.

O rekonektivnom iscjeljneju snimljeno je nekoliko dokumentarnih filmova jedan od poznatijih je: The Living Matrix . U poznatom serijalu koji uređuje Krešimir Mišak “Na rubu znanosti” bio je gost i Dr. Eric Pearl. Ove poučne storije bi bilo korisno pogledati.