Speed Agility:Uzgajivačnica pasa u očekivanju deblokade

Uzgajivačnica pasa Speed Agility u Priluku na daleko je čuvena. Na izložbama širom regiona psi ove uzgajivačnice, njemački ovčari i tornjaci, okitili su se najsjajnijim odličjima, zlatnim medaljama i diplomama.

Zbog vanrednog stanja prouzrokovano COVID-19, kao i sve ostalo širom svijeta, i izlozbe pasa su odložene do daljnjeg.

“Tuzni smo zbog cijele situacije u državi. Stanje je veoma loše. Naravno da se ovo odrazilo i na našu uzgajivačnicu. Psi su bili pripremani za izložbe, cijelu jesen i zimu smo vježbali. Takođe, ispaštaju i štenci kojima je veoma bitna socijalizacija i prve izložbe.Zbog sprecavanja putovanja, dosta je smanjena i potraznja za pansionima.Mi i dalje nastavljamo raditi sa našim psima. Marljivo vježbamo i nadamo se da će se uskoro situacija smiriti i da ćemo do kraja ljeta imati koju izložbu”, kaže nam vlasnik uzgajivačnice pasa Speed Agility Semir Klapić.

Za vrijeme odlaganja mnogih izložbi pasa, uzgajivačnica u Priluku će dobiti nove stanovnike, a o čemu se radi Klapić kaže:

“Trenutno, pored priprema pasa za izložbe, naša uzgajivačnica je u fazi obnove ženki za uzgoj. Takođe smo u planu nabaviti još par pasa koji su ključni za izložbe.Nadam se da će svoje prve izložbe imati ovog ljeta, te da će osvajati šampionate kao i većina mojih pasa prošle i ranijih godina”.

Na kraju, Semir Klapić poručuje da se svi pridržavamo postojećih pravila ponašanja, da izdržimo još, kako bi ovo zajednički prebrodili i kako bi nastavili normalnim životom./Š.G./