Studenti u akciji sadnje voćki

Udruženje “Centar za poljoprivredni inženjering i marketing” – CPIM su donirali sadnice i gnojivo odsjeku Agronomija Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i zasadili sadnice voća.

Sadnice su zajedno sadili aktivisti Centra zajedno sa studentima četvrte godine i profesorom Besimom Salkićem, na voćnjaku kojeg su sa istim profesorom zasadile prva i druga generacija agronoma sa ovog fakulteta. Plodovi su već prispjeli.

Ponosni smo što smo kao osnivači Udruženja Centar za poljoprivredni inženjering i marketing svoje znanje i diplome stekli upravo na ovom fakultetu: kolegica Emina Mešinović,koju nazivamo bh ambasadoricom agronoma u Njemačkoj, jer trenutno radi na istraživačkom projektu u Njemačkoj;kolega Hazim Zeha Halilović, koji je najmlađi direktor u okruženju i vodi Farmu Jajić u Vukovijama;Mujić Adela,koja vodi Udruženje CPIM i koordinira našim projektima.

Nisu svi studenti pasivni, dajte im priliku da pokažu šta mogu i šta znaju.Sretni smo što je naš prvi projekat “Plodovi znanja i plodovi branja”, kojeg je podržala Fondacija tuzlanske zajednice uspješno priveden kraju uprkos poteškoćama izazvanim korona virusom.

Mi ćemo i dalje raditi sa studentima i biti im podrška, te planirati zajedničke terenske posjete firmama!Veliko hvala i aktivisticama na ovom projektu Ameli Okičić, Sedini Hodžić, Medihi Jahić, Erni Ibričić, Atiković Asji, Husarić Edini, Selmi Sakić i Emini Mujčinović,jer zajedno smo junaci i junakinje naše zajednice!/Tim za medije/