Sve više Elvirinih vozača na cestama

U našem gradu ima nekoliko auto škola za obuku mladih budućih vozača.Ovoga puta predstavljamo Auto školu”Hodžić”, koja je počela s radom 2000.godine.U Auto školi “Hodžić”zaposlena je i Elvira Nuhanović, koja se ovim poslom počela baviti 2010.godine.

Interesovanje mladih za obuku motornim vozilima “B”kategortije je veliko i posla ima puno kaže nam Elvira Nuhanović:

“Osim u Živinicama imamo obuku za vozače”B” kategorije i u Kladnju, gdje je angažovan instruktor Avdo Hodžić.Postoji veliko interesovanje mladih za obukom, što je i normalno, jer danas svima su potrebna kola za obavljanje svakodnevnih poslova.Kod mene su pretežno ženske osobe na obuci, što je i razumljivo.Auto škola”Hodžić” tokom ove 23 godine od osnivanja imala je hiljade mladih koji su uspješno položili vozačke ispite”.

Na pitanje kako mladi pristupaju prvim časovima i koliko im treba da savladaju osnove vožnje automobila, Elvira kaže:

“U početku preovlađuje strah, ali postepeno sve to dođe na svoje mjesto i korak po korak osvajamo nove metre asfaltnih puteva.Imam i puno iskustva sa mladim , tako da mi i to koristi.Osim iz Živinica dolaze nam budući vozači i iz okolnih gradova, te svima želimo pomoći da postanu dobri i pažljivi vozači”.

Elvira Numanović je aktivna i u svojoj Mjesnoj zajednici Šerići, a jedan mandat (2016.- 2020.) bila je vijećnik u Gradskom vijeću Živinice./Š.G./