Tupković: Izgrađena dječija igraonica na otvorenom

Vrijedni mještani Tupkovića svojim radom i nesebičnim zalaganjem, zapušteni i zarasli prostor pretvorili su u prelijepu dječiju igraonicu. Igraona se nalazi u naseljenom mjestu Hrašće na dijelu lokalnog puta, Tupković – Rainci Donji i prva je takve vrste u istočnom dijelu Živinica. Pored mještana Tupkovića, izgradnju igraone finansijski su podržali i građani iz drugih mjesta.

Ovaj mali zabavni park posjeduje razne ljuljačke, kako za djecu, tako i za starije, klackalice, tobogan, teren za mali fudbal, veliki i mali koš, velike i male trampoline, natkriveni prostor sa klupama i stolom. Isto tako, u neposrednoj blizini igraone nalazi se hajr voda i uređen parking prostor. Radovi su još uvijek u toku. Intencija u narednom periodu biti će asfaltiranje dijela igraone preko viših instanci.

Idealan ugođaj za stare i mlade. Neposredna blizina Sprečke doline, starijim posjetiocima pružit će ugodan ugođaj za; šetnju, ribolov, vožnju bicikla , dok mlađi mogu uživati u čarima igraone. Realizacija ovog projekta je izrazito značajna za najmlađe, jer će time dobiti svoje bezbjedno mjesto za igru i druženje./Ismet Korajac/