Zlata Avdić ubjedljivo najtraženija pjevačica u dijaspori

Rijetko koja se pjevačica može pohvaliti činjenicom da je stekla toliku popularnost kao Zlata Avdić, a da se za njeno ime ne vežu nikakvi skandali. Zlata je godinama gradila karijeru oslanjajući se isključivo na svoje pjesme i fenomenalne scenske nastupe. Vlasnici lokala u dijaspori se doslovce „otimaju“ za njene slobodne termine, jer i sami znaju gdje je Zlata tu je „lom“, tako da joj je kalendar sa nastupima popunjen mjesecima unaprijed. U prilog tome ide i činjenica da je Zlata samo prošle godine nastupajući obišla gotovo čitav svijet. Zbog svega toga, kolege su joj dali nadimak „Kraljica dijaspore“, što je kako sama kaže čini sretnom, ali daje i određenu vrstu obaveze da na svakom slijedećem nastupu bude još bolja i opravda to ime. Inače takođe po riječima njenih kolega Zlata je jedna od omiljenih kolegica i sa njom svi vole da nastupaju jer na svakom nastupu daje sve od sebe.

Da Zlata pazi na svaki detalj svoje karijere potvrđuje i odabir saradnika koji su sa njom radili na njenim novim pjesmama. Pjesmu „Inat“ za koju je ovih dana predstavila spot na zvaničnom kanalu Grand televizije, potpisuju Josip Matić, Tešo Mrkonjić i Bane Vasić, dok je realizaciju video spota povjerila svom sada već stalnom saradniku Dejanu Milićeviću.

Prema prvim reakcijama pjesma „Inat“ biće dobra nasljednica njegog prošlogodišnjeg velikog hita „Pazi lomljivo“, čije su riječi čak pronašle i mjesto na majcama njenih obožavatelja./H.Dedić/

Pogledajte „Inat“ …

https://www.youtube.com/watch?v=xAJNJYf1Qoo