Zlatna studentica završila dva fakulteta

O Merimi Aljić pisali smo još dok je bila gimnazijalka, jer je među prvima, odmah po osnivanju Ženskog fudbalskog kluba Fortuna, zaigrala nogomet.Postizala je na tom polju veoma dobre rezultate, pa je prešla igrati za FK Sarajevo.

Međutim, za ovu skromnu djevojku malo ko je znao da je tokom školovanja bila odlična učenica, a nakon što je završila JU Gimnaziju u Živinicama nastavila je studije na Poljoprivrednom fakuletu u Tuzli.

Čim je “došla” do sredine studija, dodatno upisuje i Fakultet za tjelesni odgoj i sport, također u Tuzli. Agronomiju je završila prije 2 godine, a Fakultet za sport i tjelesni odgoj u julu ove godine.

Dobitnica je priznanja Zlatna plaketa – Student Generacije, Univerziteta u Tuzli, uz prosječnu ocjenu na kraju studiranja 9,81.Također, dobitnik je nagrade najboljim studentima, Vlade Federacije BiH. A dodjela nagrada će se održati u utorak, u Sarajevu, u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

O svom neobičnom uspjehu, ne  samo na  sportskom planu, već i  studentskom, uspješna Merima kaže:

“Mnogi kažu da je teško baviti se nekim hobijem i u isto vrijeme uspješno studirati.Mnogo sam provodila vremena na treninzima i na utakmicama, ali mi to nije smetalo da završim dva fakulteta i postanem najbolji student generacije.Zahvalna sam na podršci svojoj porodici i takođe profesoru dr.Alenu Kapidžiću”, rekla nam je Merima Aljić.

Svakako da uspjesi ove mlade i uspješne djevojke mogu poslužiti za primjer, pa ne moramo završiti dva fakulteta, može jedan ili nešto slično stručno.Nadamo se da će Merima naći posao bar s jednom od ove dvije diplome, kako ne bi bila primorana da, poput mnogih, sreću potraži u svijetu!/Š.G./