Nastavljene maturske večeri

Večeras smo imali priliku ispratiti maturante Mješovite srednje škole Živinice, a pozvali su nas i živinički maturanti Srednje medicinske škole u Tuzli,  te smo ih rado posjetili pred njihovo oproštajno veče.

  Pomoćnik direktora MSŠ Živinice profesor Ramiz Glavić nam je pohvalio generaciju koja se večeras družila u Gradskoj sportskoj dvorani:

  „Imamo  oko 250 učenika u završnim razredima elektro tehničke, šumarske, mašinske i poljoprivredne tehničke škole, kao i elektro instalatere, automehaničare, stolare, bravare i cvjećare.Zadovoljni smo postignutim uspjehom ,  tako da je prolaznost iznosila 88 odsto, dok je srednja ocjena 3,50“.

   Maturanti su takođe zadovoljni postignutim uspjehom, a o daljim planovima zapisali smo:

   Alen Halilović je završio  za mašinskog tehničara – kompjutersko projektovanje, te mu je želja da nastvi na odgovarajućem fakultetu, a Sajda Selimović i Merima Halilović su završile za cvjećare, te se još promišljaju kuda dalje, proizvudnju u plastenicima ili fakultet!

  Emir Terzić je završio maturu odličnim uspjehom i nastaviće na Šumarskom fakultetu u Sarajevu, Armin Korajac  će vjerovatno na Poljoprivredni fakultet, a Elvedin Dugonjić je već stekao solidna znanja u obradi drveta i rado bi se zaposlio kod proizvođača namještaja, koji su ga spremni dobro nagraditi!

BUDUĆI DOKTORI I FARMACEUTI

  Intersovanje za medicinske nauke je dosta rašireno među Živiničanima, pa su mnogi nakon završene osnovne škole nastavili u Tuzli u Srednjoj medicinskoj školi. Večeras ih je preko 20 došlo u hotel Tuzlu na matursko veče.Za razliku od Živinica u Tuzli nije bilo defilea, već su maturanti u društvu roditelja i poznanika sami stigli pred hotel, gdje se stvorila velika gužva i nismo uspjeli sve ih okupiti na jednom mjestu.

  Što se tiče njihovih želja većina će nastaviti na medicinskom fakultetu ili farmaceutiki!

  „Bila sam odlična učenica s peticama od prvog razreda, a želja mi je da nastavim studije na farmaciji  i nadam se da će mi se ta želja ostvariti“, kaže nam Kristina Andrić.

  Ramiza Rehić i Dragana Tadić su nerazdvojne drugarice, ali na studije neće zajedno.Ramiza se još promišlja , a Dragana će u farmaceute. Mersad Noćajević je takođe odličan učenik i završio je smjer psihogerijatrije, te će i on na Medicinski fakultet u Tuzli, dok će Lejla Hamidović na farmaciju.Vanja Bošković, Edin Trumić, Arnela Prtljagović, Samra Paočić i Dženana Kahrimanović će takođe nastaviti studije po vlastitom izboru.

  „Bili smo dobri drugovi cijelo vrijeme i žao nam je što se rastajemo.Lijepo je večeras biti u hotelu Tuzla sa svojim drugovima i profesorima, a što se tiče daljeg školovanja još sam u dilemi između farmacije i ekonomije“, objašnjava nam Adnan Alić.

  Uz večerašnje druženje sa  pjesmom i igrom maturanti će birati misice večeri i mistere, pa ostavljamo im u obavezi da nam pošalju fotose  pobjednika./Š.Gadžo/  

Grupa živiničkih maturanata sa profesorom Ramizom Glavićem

Budući doktori i farmaceuti iz Živinica

Maturantica Kristina  Andrić okružena prijateljicama

Ramiza, Dragana i  Mirsada

Arnela i Vanja u "cvijetnom aranžmanu"

Lejla Hamidović / sredina/ sa školskim drugaricama