OO Naša stranka: Cvijeće oslobodiocima-knjižice novim članovima

Povodom 25.novembra-Dana ržavnosti Bosne i Hercegovine, danas su predstavnici OO Naše stranke Živinice položili cvijeće kraj spomen obilježja na Partizanskom spomen groblju Karaula i Spomen obilježja šehidima i palim borcima u Gradskom spomen parku u Živinicama.

“Naš je dug i obaveza da baštinimo dostignuća boraca za Bosnu i Hercegovinu i njenu hiljadugodišnju opstojnost. Drago nam je da su danas širom BiH posjećena znamenita mjesta, kao što su Babanovac i Mrkonjić Grad, gdje je održano 1. zasjedanje ZAVNOBiH-a i kada je usvojena Rezolucija, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne”, rekao je predsjednik OO Naše stranke Muradif Mujkanović.

Nakon posjete spomen obilježjima u gradu, aktivnosti na obilježavanju Dana državnosti BiH nastavljene su u prostorijama ove političke partije, gdje je obavljena svečana ceremonija podjele knjižica novim članovima. U posljednjih mjesec dana u redove Naše stranke pristupio je 21 novi član.

Almira Resić nakon što je primila knjižicu izjavila je:

“Drago mi je što sam baš danas primila knjižicu i postala član Naše stranke, pošto obilježavamo Dan državnosti BiH, tako da će mi ovaj dan uvijek ostati u lijepom sjećanju”.

Među novajlijama u Našoj stranci našao se i Zoran Đulabić:

“Pratio sam aktivnosti mnogih stranaka, pa sam zaključio da Naša stranka se bori za boljitak svih građana, a to je i moja želja, pa su nam se podudarila gledanja na problematiku u našoj državi i lokalnoj zajednici, tako da se nisam dvoumio”.

I Denis Salihović nije puno razmišljao na koju će stranu, kada je u pitanju politička pripadnost:

“Mladima je danas najteže, jer se rastaju od svoje domovine i oddlaze na posao širom svijeta. Sve su to bolni odlasci, ali druge nema, jer niko ne brine oko stvaranja povoljnog ambijenta u državi za ostanak mladih, tako da sam i ja primoran napustiti našu BiH”.

Tako je danas bilo u Našoj stranci, koja je dostojanstveno obilježila 25.novembar-Dan državnosti BiH i povodom tog značajnog datuma uputili su čestitku svim Bosancima i Hercegovcima!/Š.G./