SDA: Održana svečana akademija „Jedinstvo SDA, snaga BiH“

Povodom ujedinjenja tri političlke partije na području naše općine-SDA, A-SDA i SDU-večeras je u velikoj sali BKC Živinice održana svečana akademija pod nazivom “Jedinstvo SDA, snaga BiH”. Goste i domaćine pozdravila je predsjedavajuća Općinskog vijeća Živinice Samra Omić.

Prisutnima se obratio predsjedavajući Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA BiH Bakir Izetbegović.

“Ovo što se dogodilo u Živinicama je za čestitku i čestitam vam što ste se ujedinili, mada nisam vjerovao da se to može desiti! Ovo je dobra poruka i za ostale jer nam treba jedinstvena i jaka SDA, samo tako jačaće i BiH, što se u dosadašnjem periodu i pokazalo. Mi smo u nekoliko navrata bili sa ovom ili onom koalicijom, u posljednjih 8 godina prvo sa Harisom Silajdžićem, pa poslije sa SDP i vidjeli smo kuda nas to vodi. Zato pozivam da se slijedi primjer Živinica, da još više ojačamo i da na oktobarskim izborima narod odluči ko treba da ih vodi u bolju budućnost. BiH je bogata resursima, ima stručlne kadrove, ima i novaca, ali nam treba prava vlast, a to narod treba da presudi. Prema onome što smo večeras vidjeli u Živinicama Bosni i Hercegovini predstoje bolji dani”, rekao je Izetbegović.

Na svečanoj akademiji u Živinicama velikom broju članova i pristalica SDA obratili su se podpredsjednici SDA BiH Sadik Ahmetović i Adil Osmanović, te aktivista ove politčke partije glumac Emir Hadžihafizbegović. Prisjetili su se oboljelog predsjednika partije SDA Sulejmana Tihića, te mu poručili kako će ga slike iz velike sale BKC-a Živinice obradovati.

Doskorašnji predsjednik OO A-SDA Živinice Began Muhić i OO SDU Živinice Esad Kitić su govorili o razlozima ujedinjenja ovih političkih partija u SDA, te izrazili spremnost da zajedničkim snagama doprinesu jačanju SDA, a time i Bosne i Hercegovine. Večerašnja akademija započela je intoniranjem državne himne BiH, himne SDA BiH i odavanjem počasti poginulim šehidima odbrambeno-oslobodilačkog rata./Š.G./