KBS Šotokan: Osvajači 11 medalja u Tuzli

Juče je u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, u organizaciji Karate Kluba FORMA, održano takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori, te seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 400 takmičara iz 35 klubova iz BiH.Ovo takmičenje je bilo i izbornog karaktera za odabir najboljih seniora i seniorki za odlazak na Evropsko prvenstvo u Soči.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 13 takmičara u pojedinačnim kategorijama. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: 3 zlatne, 3 srebrene i 5 bronzanih medalja.

Zlatne medalje su osvojili:
-Šljivić Halima,
-Kozarević Mustafa i
-Hukić Ramela.

Srebrne medalje osvojili su:
-Halilčević Ajdin,
-Kalajevac Anes i
-Begić Ahmed.

Bronzane medalje osvojili su:
-Durić Abdulah,
-Korajac Eldina,
-Vrtagić Amila,
-Dedić Emir i
-Halilčević Lamija.

“Na ovom Federalnom karate takmičenju Živinice su predstavljali članovi Karate kluba ŠOTOKAN.Trudili smo se da našu opštinu dostojanstveno predstavljamo kao i uvijek do sada i mislim da smo bili izuzetno dobri s obzirom na kvalitet takmičara koji su bili prisutni. KK ŠOTOKAN Živinice nastavlja sa dobrim rezultatima, što pokazuje rezultat sa ovog takmičenja, koje je održano u Tuzli. Nadamo se da će i slijedeća godina biti ovako uspješna. Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova, našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT Živinice, koji su bili uz nas tokom cijele godine i bez čije pomoći mi ne bi mogli ostvariti ovakav uspjeh i osvojiti ovoliko medalja”, rekao nam je predsjednik KBS šotokan Živinice Ahmo Bojić.

Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri: Ahmo Bojić instruktor borilačkih vještina,licencirani trener Karate Saveza BiH- majstor karatea CRNI POJAS 3.DAN, Bulić Ahmet, Đogić Hasan, Ćasurović Emrah, Bulić Hanifa i Nuhanović Edina./Press KBS Šotokan/