Košarka: Okončana Liga mladih TK

Danas je okončana Liga Mladih TK, posljednjom utakmicom Milenniuma protiv Gradine Srebrenik. Pioniri su ove godine imali najviše uspjeha sa 16 ostvarenih pobjeda, juniori su uspjeli upisati 12 pobjeda, dok kadeti 9.
Tokom sezone bilo je mnogo oscilacija igračkog kadra, stalno su dolazili novi igrači, dok je u juniorima najveći problem predstavljala seniorska košarka, čiju su ekipu činili naši juniori, tokom završetka A-2 lige , juniori su bili kompletni te su redali pobjede za pobjedama, predvodeni trenerom Meštrićem.

Pionirski i kadetski sastav je takođe par utakmica ostao bez ključnih igrača Kalajca, Ahmića i Mustafića koji su imali obaveza u reprezentaciji i drugim klubovima, za koje su igrale pojedine utakmice.

“Ovu sezonu otkriveni su novi talenti Kamber, Bula, Šiša, Toni, Hodža, Fočo, Sprečak, Nesib, Hadžika, Buje, Vilda, a najvece otkriće bili su Amar, Meša i Edo koji su uspjeli činiti okosnicu prvoga tima, ekipe u A-2 ligi. Juniori su dobili svoju utakmicu sa drugom postavom 26:40. Najefikasniji Jakupović Mujo sa 15 poena
Pioniri su dobili utakmicu rezultatom 27:34 , najefikasniji Mustafić 17 postigao poena. Kadeti Gradina -Milennium 42:28 – Vildić 11 postigao poena./Press Milennium/