Press Fortune: U polusezoni postigle 50, a primile 2 gola

Povodom uspješno završenog prvog dijela Prve lige FBiH i osvajanja prvog mjesta, rukovodstvo Ženskog nogometnog kluba Fortuna danas je organizovalo press konferenciju. Predstavnik ekpe Eldin Brčaninović je upoznao predstavnike medija o postignutim rezultatima:

“Ekipa je postigla 8 pobjeda, uz gol razliku 50:2 i sa 24 osvojena boda naša Fortuna ubjedljivo je osvojila prvo mjesto. Od posebne važnosti su pobjede protiv Tuzle i Mostara, pošto su te dvije ekipe najozbiljniji konkurenti za ulazak u Premijer ligu BiH. Naš je cilj da nastavimo uspješnim igrama na proljeće i da se plasiramo u Premijer ligu BiH”.

Trener Mirnes Aličić je optimista u pogledu završnice prvenstva:

“Prošla godina je bila naša prva takmičarska sezona, kada smo takođe ostvarili visok plasman. Ali, ovoga puta učinićemo sve da Živinice i Tuzlanski kanton dobiju još jednog premijerligaša. Kvaliteta sigurno imamo, ali mnogo zavisi i od finansijske podrške, koja nam nedostaje”.

Na press konferenciji su predsatvljene mlade reprezentativke BiH Vildana Hodžić i Aldina Butković, koje nastupaju za reprezentaciju BiH U-17. Istakle su da će im najteži meč na proljeće biti derbi u Mostaru, ali da se ne plaše niti jedne ekipe u Prvoj ligi FBiH. Na press konferenciji je predstavljen i trener golmana Fortune Izudin Hadžić, nekadašnji golman tuzlanske Slobode, koji jer mnogo učinio na sigurnijoj igri odbrambenih redova ekipe./Š.G./